Conté

Conté is een techniek die wordt gebruikt voor het maken van tekeningen. Het is gemaakt van een mengsel van krijt en was en wordt vaak gebruikt om portretten te maken omdat het een zachte en fijne lijn kan geven en gemakkelijk kan worden gebruikt om schaduwen en textuur aan te brengen. Conté is beschikbaar in verschillende hardheden, wat betekent dat het kan worden gebruikt om zowel fijne als grove lijnen te maken. Het kan ook worden gebruikt in combinatie met andere tekenmaterialen, zoals potlood, om meer diepte en detail aan het portret toe te voegen. Hieronder laat ik je graag wat voorbeelden zien van een van mijn exposities. Veel plezier!

Als kunstenaar ben ik ook zeer bedreven in het gebruik van conté en kan ik prachtige portretten creëren met deze techniek. Als u geïnteresseerd bent in het bestellen van een portrettekening gemaakt met conté, neemt u gerust contact met mij op via info@harrievisser.nl.